понеделник, 7 ноември 2011 г.

Интересното от мрежата #0

Може пък да се получи нещо.

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез Дневникът на един Gregg от Димитър Цонев на 11-11-7

Захващам нова рубрика в блога си, в която ще споделям препратки от други блогове или сайтове, които са ми направили впечатление през изминалата седмица. Тази рубрика съвсем няма за цел да бъде изчерпателен дайджест на случващото се в блогосферата, още по-малко пък има за цел да замести седмичния блог дайджест на Майк Рамм; чрез нея ще посочвам публикации и статии, върху които съм се замислил по-дълбоко и към които съм се връщал повече от веднъж, за да помисля отново и отново върху написаното.

  • Пейо прави интересно предложение/предупреждение на Google относно развитието на продуктите им. Публикацията е по-скоро хумористична, но както коментирах, ако се погледне от малко по-различен ъгъл, Microsoft са успели да създадат псевдосоциални компоненти, предшестващи Siri, miri… Да, те не бяха съвършени, дори напротив, но бяха достатъчно социални за времето си. За сметка на потребителите, които тогава все още не бяха готови на това.
  • В блога си Жюстин пише за човека, който отговаря за онлайн делата във фирмата. Нейният материал също предполага по-сериозно и дълбоко замисляне – че такъв човек е нужен, това е безспорно. Но защо само един човек? Достатъчен ли е, ефективен ли ще е, какво точно ще върши и как, на кой ще е подчинен… Освен това шефът доколко ще е склонен да приеме в офиса човек, който „по цял ден не върши никаква работа, а само си клати краката и се рови из нета"? Аз не съм съвсем убеден, че тази еволюционна стъпка вече сме я преодолели.

Пилотното издание е кратко и включва само тези две препратки, но пък за сметка на това – с възможност за доста интересни коментари в различни посоки. Следващите издания ще се стремя да излизат в неделя следобед, като ще ги създавам в движение и ще ги оставям да се самопубликуват в 16 часа и е възможно да бъдат разширени в доста различни посоки, с които ще експериментирам.


 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: