понеделник, 7 ноември 2011 г.

Можеше да е повече

Може ли въобще да има обучение без крайна цел?!

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез полетът на костенурката от lyd на 11-11-7

Понякога питам учениците какво са научили за 10-11 години в училище и почти неизменно получавам отговори като: „Малко математика, малко немски. Останалите уроци съм забравял след като ме изпитат." Основното оплакване е, че фокусът в училище е върху запаметяване и възпроизвеждане вместо върху разбиране и търсене на връзки – с други области и света извън училището. Съжалявам, че вероятно не казвам нищо ново на читателите.

Предполагам, че и съществуването на Кан Академията не е новост, а преди време бях писала за българската Кан инициатива. И все пак ако случайно има незапознати, следва да кажа, че организацията предоставя безплатно огромно количество видео-уроци по академични предмети (най-много математика – от съвсем елементарна до calculus).  Българската инициатива, пък, превежда видео-уроците и ги дублира на български език. Върши се единствено от доброволци и не се финансира от никого.

Ако мислите, че си струва, моля споделете със свои познати, за които уроците биха били полезни, както с такива, които биха се включили в доброволческата преводаческа работа.

Благодаря!


Filed under: активизъм, виртуална култура, образование Tagged: Khan Academy

 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: