понеделник, 7 ноември 2011 г.

Куражът е състояние на духа

Радвам се, че има хора, които няма да се откажат!

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез Един син блог от noreply@blogger.com (Валентина Иванова) на 11-11-6

Господа, куражът е състояние на духа, а не атрибут към "онази ви работа"! Всеки опит да си мерите левите, десните или още по-десните популизми с този на Бат Бойко е цинична подигравка към здравия разум.

Единственият цивилизован отговор на войнстващия популизъм е най-обикновената принципна последователност, стъпила здраво върху ценностната система на онази Европа, за която мечтаехме. И ако има нещо, което ви спаси от позорно заличаване от картата на политически живот, то беше точно тази последователност, този модел невиждана и нечувана политика, която се водеше единствено от съображението какво е редно и какво не е. Три пъти повече хора застанаха под това знаме, отколкото зад изпразнени от съдържание политически формули. Направете разликата!

Изводът е ясен - още опити за изкуствени политически формули и формирования са обречени на неуспех. Правилният път често изглежда прекалено тежък, но друг няма. Въпросът е само колко време ще се лутаме, преди да стъпим на него, преди да си спомним, че той винаги е бил нашия път!


 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: