събота, 5 ноември 2011 г.

За електронните пари на OpenFest

Гърци, слушайте!

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез трънки и блогинки от пейо на 11-11-2

OpenFest е тази събота и неделя. Много повече от конференция, OpenFest е уникално събитие, което ви дава възможност не само да слушате лекции, но и да общувате. На OpenFest се събират едни от най-живите хора в България. Хора, които обичат това, с което се занимават. Професионалисти или ентусиасти, винаги са любознателни и най-важното – отворени. Може да не сте сигурни дали говорите с гений или идиот, но пък е винаги интересно. Ако имате нужда от вдъхновение, съвет или идея – това е вашето място, това са вашите хора.

Кратък разговор може да ви спести дни и месеци лутане в търсене на решение, както и да ви заинтригува така, че да разходвате спестеното време в нещо ново и вдъхновяващо. От обмена на опит и идеи не може да си тръгнете по-беден, трябва само да се придвижите до мястото и да се подготвите да научите нещо ново.

Тази година и аз ще се включа сред лекторите, с тема за електронните пари. Озаглавил съм я „Пътят до Bitcoin и поглед напред", като ще се стремя да отговоря на следните въпроси:

  1. Какво са електронните пари и какви подобни на тях инструменти съществуват?
  2. Дефиниране на задача. Какви рискове определят изискванията към решението за електронни пари?
  3. Как съществуващите решения отговарят на изискванията?
  4. Голямата стъпка напред. Приносът на Bitcoin.
  5. Проблемите на Bitcoin.
  6. Какво и как може да направим по-добре?

Темата може да е много дискусионна и във втората си част ще е почти само лично и субективно мнение, така че се настройте за критично слушане. Имам повече въпроси отколкото отговори и ще ми трябва вашето мнение. Само имайте предвид, че като пия бира съм по-търпелив слушател. До събота и неделя.


 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: