сряда, 2 ноември 2011 г.

Станишев и БСП – поборници за свобода и демокрация

Станишев има още много да страда

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез Моето ъгълче от mayamarkov на 11-11-2

Президентските и местни избори минаха и като цяло „моите" кандидати спечелиха. Под „мои" кандидати имам предвид не хора, които наистина бих искала да ме управляват, а просто най-приемливото от това, което в момента се предлага на пазара. Както чудесно обяснява Тишо, демокрация значи да избираш възможни кандидати, а не да чакаш някакви съвършени, които не се кандидатират на тези избори и вероятно изобщо не могат да съществуват в тази несъвършена вселена.

Никога не съм била привърженичка на ГЕРБ и не виждам политическото бъдеще на България в розова светлина. Едно обаче наистина ме радва - макар тази радост да е примитивна, злорадство. Водачът на БСП Сергей Станишев, който пак загуби изборите (но и през ум не му минава да подаде оставка), между двата тура заяви по bTV следното:

При това правителство имаме провалени по същество и най-скандални избори за 20 години… Става дума за основно право на всеки гражданин, записано в Конституцията, без което няма демокрация – свободата да си избираме управниците… Бившият премиер сподели, че е видял „много страх" в страната по време на предизборната кампания… По думите му на балотажа е поставен голям залог – „ще позволим ли еднолично диктаторско управление или ще опазим демокрацията"…"

Е, как да не злорадствам, че доживях да видя БСП и Сергей Станишев в ролята на борци за свобода и демокрация? Все едно сме забравили как преди няма и 3 години Станишев беше министър-председател и полицията пребиваше юноши, девойки и баби в центъра на София заради съвсем невинна демонстрация. Тогава се пипаше така здраво, че за една седмица двама арестувани умряха като кучета. Пазете демокрацията, господа политици! Рано или късно ще се окажете в опозиция и ще ви потрябва!



 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: