понеделник, 7 ноември 2011 г.

Домейн форум

Ох, най-гнусна демагогия ще се лее там.

 
 

Изпратено до Вас от Комитата чрез Google Читалня:

 
 

чрез Grigor Gatchev - A Weblog от Григор на 11-11-5

Става дума за събиране, посветено на gTLD програмата на ICANN. (Ако това ви звучи на китайски – става дума за тънкостите около управлението на имена на домейни, и надали ще ви е интересно. Подходяща е за хора, които се занимават с DNS – регистрари, администратори, Интернет доставчици и т.н.)

Провежда се в зала "София" на Гранд хотел "София". (Познайте в кой град е. ;-) ) Започва в понеделник сутринта, та до вечерта. (Във вторник до обяд ще има лични срещи.) Предвиждат се огромен куп лекции, някои от тях от наистина интересни хора – президентът на ICANN Род Бекстрьом, Аври Дория, Бен Крауфорд, Вернер Щауб, Натали Тренаман и още куп други. Има и предостатъчно българи – Драгомир Славов и Даниел Калчев от Регистър.БГ, юристите Георги Димитров и Николай Кискинов, (разбира се) представителят на ICANN Вени Марковски, Юлиан Бориславов от ICN.bg… Ще има обяснения какво е аджеба тая нова gTLD програма, как се кандидатства за регистрар по нея, юридически аспекти, сигурност и прочее.

Надали бих могъл да разкажа подробно всичко, а и не е нужно – на практика цялата достъпна информация може да бъде открита на сайта на събитието. За участие се изисква безплатна регистрация, и към момента, в който пиша това, има още девет места свободни. Така че ако сте специалисти по DNS, или професионалисти в областта, се чувствайте поканени. С гаранция ще има какво интересно да видите и чуете. :-)


 
 

Какво можете да направите оттук:

 
 

Няма коментари: