вторник, 1 ноември 2011 г.

Хипотеза за хиподил и хипокрит

Иво Инджев: Хипотеза за хиподил и хипокрит:

В нощта на коментарите след първия тур на изборите на 23 октомври чух в студиото на Нова телевизия доста категорични заключения по отношение ролята на ексцентричната роля на кандидата за президент Витков. Бил на практика беквокал на БСП! Така някои участници в коментарното студио, сред които бях и аз, коментираха отказа на фронтмена на групата Хиподил да вземе отношение по повод дефилиращите преди него в ефира кандидати на БСП Калфин и Стефан Данаилов. Наистина- на въпрос на водещата Цветанка Ризова как ще коментира представянето на току-що напусналите терена социалисти, г-н кандидатът Витков се запъна, че няма да каже нищо.


Възможно ли е един толкова независим ( на вид) артист да играе всъщност ролята на фронтмен на столетницата, отклонявайки доста младежки гласове, за които се знае, че биха се притурили към всяка друга партия, но не и към БСП?


Ето какво мисли един коментатор в ivo.bg на базата на появила се информация за една особена връзка между един хиподил и един хипокрит (т.е. лицемер). Реакцията на читателя в блога, обозначил се като „123”, е предизвикана от статията ми за народните будители и по този повод той се обръща към мен със следното заключение:


„Споменал сте едно лице, което изглежда споминало се за публиката, но си плете поредната кошница – Бригадира Аспарухов.

Когато Светльо Витков започна авантюрата си с президентските избори, бях решил да направя протестен вот чрез неговата кандидатура. Но за да не съм неинформиран и в протестния си вот, реших да поразровя малко в интернет за него. Не щеш ли, попаднах на интервю в интернет-медия – http://www.blitz.bg/news/article/118777 (което остана скрито от всички други, не се публикува никъде другаде и беше напълно покрито), в което Витков с половин уста отговаря на въпрос за връзката му с въпросния Бригадир. Оказва се, че дъщерята на този вреден за България псевдо-разузнавач е PR на кампанията на Витков и негова приятелка.

От този момент нататък за мен нещата станаха кристално ясни – кой е за какво се опитва чрез Хиподила да яхне младежкия вот, който при тази безперспективна ситуация в страната е голям, протестен и неизползваем от другите.

А вчера прочетох и поредното потвърждение – Витков щял да прави гражданско движение – пробваха на президентските избори как се приема от младите и отвратените, видяха, че с повече медийна подкрепа може да мине и 4 процента, и сега остава да се наслаждаваме на поредната изфабрикувана нова политическа кукла на конци, пардон, сила.

Та поуката е – когато няма събудени държавници (за граждани да не говорим), които да ликвидират напълно възможността такива като Бригадир да влияят задкулисно на политиката ни през последните 20 г., ще си носим последиците. Големи са греховете на Желев, но този е един от най-отвратителен“.


Share on Facebook

Няма коментари: